«Δεν υπάρχει σχέση με τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας»

Καθησυχαστικός όσον αφορά το σεισμό των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι (07.02.2023) στη Χαλκιδική, εμφανίζεται ο Κώστας Παπαζάχος. Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ τόνισε πως το φαινόμενο ήταν μεμονωμένο και δεν εμπνέει ανησυχία στους ειδικούς.

Αναφερόμενος στα 4,4 Ρίχτερ της Χαλκιδικής, ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος ανέφερε ότι: «Ήταν ένας μικρός σεισμός, ο οποίος έγινε σε μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στα δύο πόδια δεν έχουμε χαμηλή σεισμικότητα, ειδικά σε εκείνο το κομμάτι του κόλπου. Δεν θα έδινα κάποια ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο. Απ’ ό,τι ξέρουμε από τα στοιχεία και την παρακολούθηση που γίνεται από το 1980, είναι μια περιοχή εξαιρετικά χαμηλής σεισμικότητας».

Αναφορικά με τους μετασεισμούς θα ήταν απίθανο, σύμφωνα με τον ίδιο στο ThessToday.gr, να είναι ισχυρότεροι από τον αρχικό σεισμό, όμως, αναμένεται μία μικρή σεισμική ακολουθία. Ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν αυτός ο σεισμός σχετίζεται με τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία, ο κ. Παπαζάχος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση.

«Είχαμε έναν μικρό μετασεισμό και θα έχουμε μία μικρή ακολουθία. Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα περιοριστούμε σε μία μικρή σεισμική ακολουθία. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον σεισμό της Τουρκίας. Ο ελληνικός χώρος έχει τη δική του σεισμικότητα. Ένας σεισμός 4,4 γίνεται κάθε λίγες μέρες, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.