Δένδιας για προσφυγικό: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στον Συριακό λαό, εκριζώνοντας χιλιάδες ανθρώπους από τις εστίες τους», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της 4ης Διάσκεψης Βρυξελλών για τη Συρία.

«Εξετάσαμε την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και την περιοχή και συζητήσαμε για την παροχή επιπλέον υποστήριξης», τονίζει ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με τις υποδομές στη Συρία, ο υπουργός αναφέρει ότι μεγάλο μέρος αυτών «έχει καταστραφεί και για την αποκατάστασή τους απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς διεθνούς κοινότητας και η εξεύρεση σημαντικών πόρων».

Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία της πλήρης εφαρμογής των συναφών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία και τους πολίτες της, την «εξεύρεση πολιτικής λύσης συριακής ιδιοκτησίας χωρίς την ανάμειξη τρίτων κρατών» και την «εξασφάλιση της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

«Απώτερος σκοπός των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας είναι η ανοικοδόμηση της χώρας και η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους», αναφέρει ο κ. Δένδιας ενώ τονίζει ότι κατά τη τηλεδιάσκεψη εξέφρασε «την ετοιμότητα της Ελλάδος να συνεχίσει να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, τη συλλογική αυτή προσπάθεια».

Αναφορικά με τις αναφορές της Τουρκίας στην Ελλάδα, ο υπουργός υπενθύμισε κατά τη τηλεδιάσκεψη «την πρόσφατη μεθόδευση της Τουρκίας η οποία εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.