Διογκώθηκε το θέμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λένε παράγοντες των ΕΛΤΑ

Για διόγκωση του θέματος που δημιουργήθηκε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κάνουν λόγο παράγοντες των ΕΛΤΑ, διερωτώμενοι μάλιστα «πώς είναι δυνατόν να μην μπορούν να συνεννοηθούν δύο εταιρίες του Δημοσίου».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η καθυστέρηση καταβολής στη ΔΕΗ των ποσών που έχουν εισπραχθεί απο τα ΕΛΤΑ από τους λογαριασμούς των καταναλωτών είναι ολιγοήμερη, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν αποδοθεί όλα τα εισπραχθέντα ποσά μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες, θα μπορούσε η ΔΕΗ να ενημερωθεί από το αρχείο των ΕΛΤΑ για τις πληρωμές των καταναλωτών και να μην υπάρχει κανένα ζήτημα με τις υπερημερίες. Τα ΕΛΤΑ ετησίως εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ από τους καταναλωτές της ποσό περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ και δεν υπήρχε έως τώρα κανένα πρόβλημα. Τα ίδια στελέχη των ΕΛΤΑ ανέφεραν επίσης ότι το θέμα που προέκυψε είναι προσωρινό και μέρος του οφειλόμενου ποσού θα εξοφληθεί έως αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας καθώς τα ωφειλόμενα του Δημοσίου προς τον Οργανισμό ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά τα 48 εκατομμύρια προέρχονται απο τη μη εξόφληση των ωφειλομένων του Δημοσίου για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας του από τα ΕΛΤΑ το 2013 και το 2014 σε αντίθεση με τα δυο επόμενα χρόνια που έχουν εξοφληθεί κανονικά. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από την μη καταβολή προς τα ΕΛΤΑ της λεγόμενης «Αποζημίωσης της Καθολικής Υπηρεσίας», δηλαδή τη μη πληρωμή εκ μέρους του κράτους των υπηρεσιών του Οργανισμού που είναι υποχρεωμένος να διακινεί την αλληλογραφία προς κάθε γωνιά της χώρας, τις απομακρυσμένες περιοχές και τα άγονα νησιά.

«’Εχουμε ξύσει και τον πάτο του βαρελιού» για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, πρόσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι και δεν διέψευδαν τις πληροφορίες ότι ενδεχομένως να υπάρξουν δυσκολίες στην καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά και τις συνεχείς προσπάθειες, που, όπως σημείωναν, καταβάλλει προκειμένου να εκταμιευθεί το υπόλοιπο των βεβαιωμένων οφειλών του ελληνικού δημοσίου και της καθολικής υπηρεσίας για την οποία ο ίδιος κατέθεσε και ψηφίστηκε σχετική τροπολογία που εκκρεμούσε από το 2013.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.