Δραματική διάσωση παιδιού που παρασύρθηκε ολομόναχο μεσοπέλαγα πάνω σε φουσκωτό (video)

Μια τρομακτική περιπέτεια που ευτυχώς χάρη στη γρήγορη επέμβαση ανθρώπων, δεν είχε τραγικές συνέπειες για ένα μικρό παιδί, 6χρονο κοριτσάκι, εξελίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (08-05-2021) στη θαλάσσια περιοχή της Σούδας.

Το κοριτσάκι που είχε πάει για μπάνιο σε παραλία του Βλητέ στη Σούδα Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες όχι με τους γονείς τους αλλά με μια γυναίκα που δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν θεία ή γειτόνισσα της οικογένειας, βρισκόταν μέσα σε φουσκωτό και γρήγορα, λόγω του ανέμου, παρασύρθηκε στα βαθιά.

Το κοριτσάκι άρχισε να καλεί σε βοήθεια απεγνωσμένα! Τυχαία ένας άνθρωπος που κινείται συχνά στην περιοχή της κάτω Σούδας, άκουσε το παιδί να φωνάζει και κάλεσε αμέσως σε βοήθεια σκάφη να σπεύσουν να σώσουν το παιδί.

Ο άνθρωπος που άκουσε τις εκκλήσεις και κινητοποιήθηκε για να σωθεί το παιδί, είπε ότι το φουσκωτό είχε πλέον χάσει όλον τον αέρα του και το παιδί θα βρισκόταν στο νερό, αν καθυστερούσε λίγο ακόμη η βοήθεια.

Το πρώτο σκάφος που κάλεσε σε βοήθεια καθυστερούσε και έτσι ζήτησε βοήθεια από το σκάφος (λάντζα) “Σούδα”. Ο καπετάνιος του αμέσως έλυσε και πήγε στο σημείο που ήταν το παιδί σώζοντάς το και παραδίδοντάς το στο Λιμενικό Σώμα που είχε φτάσει εν τω μεταξύ στην περιοχή. Δείτε τις εικόνες του flashnews.gr…