Έφτασαν στην Τουρκία οι δύο πρώτες ελληνικές πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας

Οι δυο πρώτες πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από τις πέντε συνολικά που κατ΄αρχήν θα στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία και τις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από το σεισμό, έφθασαν τα ξημερώματα στα Άδανα.

Την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία συνόδευσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία , Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Ο κ. Στυλιανίδης , επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα , για να επιβλέψει την αποστολή ακόμη τριών πτήσεων.

Συνολικά η Ελλάδα , αποστέλλει πάνω από 80 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και αν χρειαστεί ακόμη περισσότερη.

Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις οι Έλληνες διασώστες
Κόντρα στο χρόνο, οι Έλληνες διασώστες προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να βγάλουν ζωή μέσα από τα χαλάσματα.

Μέχρι στιγμής, το έχουν καταφέρει πέντε φορές. Τόσοι είναι οι άνθρωποι που βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, με τη βοήθεια της ελληνικής αποστολής διάσωσης.

Πρόκειται για έναν άνδρα 50 ετών, ένα κορίτσι 9 ετών, ένα κορίτσι 7 ετών, ένα αγόρι 17 ετών και την 20χρονη Αϊρίν, την οποία έβγαλαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από ώρες προσπαθειών.

Το πόδι της κοπέλας είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια κι εκείνη έκανε κουράγιο για ώρες, κρατώντας το χέρι ενός Έλληνα διασώστη. Κοντά της, ήταν μια νεκρή μητέρα με το μωρό της.

Τελικά, το θαύμα για την 20χρονη Αϊρίν, έγινε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Η ζωή, νίκησε το θάνατο.

Δυστυχώς όμως, οι έρευνες της ελληνικής αποστολής που επιχειρεί στα ερείπια των κτιρίων της πόλης Χατάι, δεν έχουν πάντα ευχάριστο τέλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, εκτός από τους 5 ζωντανούς, η ελληνική αποστολή έχει βγάλει άλλους 5 ανθρώπους νεκρούς από το πρωί της Τρίτης που ξεκίνησε να επιχειρεί.

Πρόκειται για ένα κορίτσι τριών ετών, έναν άνδρα 40 ετών, ένα αγόρι 17 ετών, ένα βρέφος τεσσάρων μηνών και μία γυναίκα 30 ετών. Πρόκειται για την γυναίκα με το βρέφος που ήταν δίπλα στην 20χρονη Αϊρίν που διασώθηκε τελευταία ζωντανή.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στη σεισμόπληκτη Τουρκία, που μετράει τις πληγές της στα χαλάσματα, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και λίγο πριν ξημερώσει η τρίτη ημέρα πια, από το μεγάλο σεισμό.

Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.