Εικόνες συνωστισμού σε πλοίο στις Κυκλάδες -Ο ένας πάνω στον άλλο κατά την επιβίβαση

Μπορεί η κυβέρνηση να αυστηροποίησε κι άλλο τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα πλοία, με τη χρήση της μάσκας να είναι πλέον υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με το ζήτημα της απόστασης ανάμεσα στους επιβάτες.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr κατά τη διάρκεια της επιβίβασης επιβατών σε πλοίο από λιμάνι νησιού των Κυκλάδων με προορισμό τον Πειραιά.

Μπορεί όλοι οι επιβάτες να φορούν μάσκα κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, ωστόσο παρατηρείται έντονος συνωστισμός. Οι επιβάτες είναι κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να μπορούν να κρατήσουν το μέτρο της απόστασης.

Είναι η στιγμή της επιβίβασης, αμέσως μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων και πριν οι επιβάτες φτάσουν στην αίθουσα που βρίσκονται οι θέσεις τους. Οσο περισσότεροι είναι οι επιβάτες τόσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στον διάδρομο του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80%, από 60% που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Παράλληλα τονίζεται πως θα πρέπει να διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, κάτι που στην πράξη φαίνεται δύσκολο.