Έκλεισαν Λυκαβηττός και Πεδίον Άρεως λόγω κινδύνου φωτιάς- Drone με κάμερες «εποπτεύουν» την Αττική

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αττική λόγω ακραίας επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Πέμπτη (13/8), με τον Λυκαβηττό, το Πεδίον του Άρεως και τον Λόφο Φινοπούλου να παραμένουν κλειστοί «μέχρι νεοτέρας».

Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει πως όλες οι υπηρεσίες του θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και ισχυρών ανέμων.

Drone, θερμικές κάμερες και κανόνια νερού
Βάσει του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, συγκροτούνται κλιμάκια επιφυλακής από εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου.

Η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες, ενώ κινητοποιούνται drones με θερμικές κάμερες, οι οποίες ανιχνεύουν τις μεταβολές της θερμοκρασίας για την κατόπτευση των μεγάλων χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης (Λυκαβηττός, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.λπ.).

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας για την ενημέρωση και τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλων υπηρεσιών και Δήμων, εφόσον χρειαστεί. Σε συνεχή ετοιμότητα θα βρίσκονται και υδροφόρες του Δήμου.

Ενεργοποιείται το Μητρώο Εργοληπτών για την ενίσχυση της πυροπροστασίας των Κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, με δύο οχήματα με κανόνι νερού και δύο οχήματα τύπου 4Χ4.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης Δημότη 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).

«Αποφύγετε επικίνδυνες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά»
Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος απευθύνει σύσταση προς το κοινό να αποφύγει, οποιαδήποτε εργασία σε εξωτερικούς χώρου που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως:

χρήση γυμνής φλόγας,
εργασία με σπινθήρες,
ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση,
κοπή μετάλλων με τροχό, χρήση φλόγιστρου,
καθώς και γενικότερα οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια.

πηγή: cnn.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.