Έλληνας γιατρός στις ΗΠΑ: Έξυπνα lockdown, για να μην φρακάρουν τα πάντα

Την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού, στη Αττική, τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε ο Έλληνας γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνουν έξυπνα lockdown για να μην «φρακάρουν» τα πάντα στην Αττική.

Στην τηλεόραση του OPEN TV, μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε ένα εμβόλιο άμεσα και πως πρέπει να παρθούν μέτρα στην Αττική ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, διαφορετικά «θα φρακάρουν τα πάντα».

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας γιατρός δήλωσε πως «τα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον επόμενο χρόνο» και πως «αν συνεχίσουν οι δοκιμές και υπάρξει και τρίτο περιστατικό, αυξάνεται πολύ το ρίσκο, καμία εταιρεία δεν θα το εγκρίνει». Παράλληλα, ο επιστήμονας τόνισε πως «δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία να ερευνώνται παράλληλα 9 εμβόλια» και πως στις 22 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε εάν κάποια από τα 9 εμβόλια μπορούν να είναι διαθέσιμα.

Έξυπνα lockdown
Όσον αφορά στην περίπτωση της Αττικής και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζει, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, «θα φρακάρουν τα πάντα», πως πρέπει να γίνουν «έξυπνα lockdown στην Αττική» και πως η μεταφορά ευάλωτων ομάδων, όπως των αστέγων και των προσφύγων – μεταναστών σε ξενοδοχεία είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Ακόμη και στο Χίλτον θα πρέπει να μεταφερθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.