Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό.

Ομάδα των διαδηλωτών άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά στην είσοδο του υπουργείου προσπαθώντας να εισβάλουν σρο εσωτερικό του και αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, από εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, το οποίο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν αθέμιτες πρακτικές των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, με αφορμή την πανδημία, όπως ελαστική και απλήρωτη εργασία, απολύσεις κ.ά, ενώ υποστήριξαν ότι τα χρήματα που «μοιράζουν στο κεφάλαιο» το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματος, «απλώς χρυσώνουν το χάπι» και δεν αρκούν για να διορθώσουν το πρόβλημα της ανεργίας και της περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων στους δύο κλάδους.

Ακολούθησε πορεία επί της Εγνατίας, που ολοκληρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου έγινε επικόλληση του πλαισίου δράσης του ΣΕΤΕΠΕ και των αιτημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.