Επίσκεψη του Χρ. Σπίρτζη στο Μάτι – Επιθεώρησε τις εργασίες αποκατάστασης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, έναν μήνα μετά από την καταστροφική φωτιά της 23ης Ιουλίου, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 96 άτομα.

Ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση της περιοχής και μίλησε με κατοίκους και φορείς, τονίζοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι κατεδαφίσεις των σπιτιών που κάηκαν ολοσχερώς συνεχίζονται.

«Μέσα σε ένα μήνα από την τραγωδία που ζήσαμε στην Αττική, με εντολή του πρωθυπουργού υπάρχει καθημερινή επίβλεψη των εργασιών που γίνονται για την αποκατάσταση της περιοχής. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαν γίνει πάνω από 4.900 αυτοψίες με μηδενική γραφειοκρατία, ενώ 1.800 οικογένειες έχουν λάβει το έκτακτο βοήθημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Τέλος, σημείωσε ότι όσες οικογένειες δεν μπόρεσαν να λάβουν το βοήθημα λόγω λαθών στις φορολογικές τους δηλώσεις έχουν ενημερωθεί ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις και να λάβουν το έκτακτο βοήθημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.