Επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο για το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της Κίνας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το Πεκίνο θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα μέσα Μαΐου. Στην ατζέντα των επαφών θα βρεθεί η μεγάλη επενδυτική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» που έχει λανσάρει η Κίνα για την κατασκευή υποδομών που θα τη συνδέουν εμπορικά με τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τις παρυφές της Ευρώπης, στο μοντέλο του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού.
Για το κινεζικό σχέδιο συζήτησαν σήμερα, Κυριακή, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας, Νίκος Κοτζιάς και Γουάνγκ Γι, οι οποίοι διατύπωσαν την κοινή βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων και υπογράμμισαν τη σταθερότητα και την αξιοπιστία που διέπουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
«Η Κίνα είναι μία αξιόπιστη και σταθερή φίλη της Ελλάδας» είπε ο κ. Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την χαρά του για τη διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του κινέζου ομολόγου του, αλλά και τη συμμετοχή του και τη συνυπογραφή του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών που ξεκινά επίσημα σήμερα, με μία πολιτιστική εκδήλωση και ένα επιστημονικό συνέδριο και θα συνεχιστεί αύριο με τις διαβουλεύσεις των υπουργών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.