Έρχεται έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων- Τι λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Προς το παρόν δεν προβλέπεται κάτι ακραίο σχετικά με τον αεροχείμαρρο που προκαλεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο άπαντες είναι σε εγρήγορση, ιδίως σε περιοχές που έχουν αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όμως όχι απαραίτητα και επικίνδυνα, με σαφέστερη εικόνα να υπάρχει σήμερα, Παρασκευή, οπότε και θα εκδηλωθούν τα πρώτα φαινόμενα. Μάλιστα, μέσα στη ημέρα αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη σημερινή του ανάρτηση στο Χ ο Θοδωρής Κολυδάς, επισημαίνει ότι «δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό όλες οι περιοχές που θα αναφέρονται στο δελτίο».

 

Δεδομένου ότι στις περιοχές στις οποίες αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα είναι η Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι η μεγαλύτερη ένταση των βροχών και των καταιγίδων αναμένεται από τις 10 σήμερα το βράδυ έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.