Έρευνα: Περισσότερα κατοικίδια απέκτησαν οι Έλληνες στη διάρκεια της κρίσης

Περισσότερα κατοικίδια απέκτησαν οι Έλληνες στη διάρκεια της κρίσης, ενώ σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα το 68% των ιδιοκτητών κατοικιδίων ξοδεύει έως 50 ευρώ τον μήνα για τη φροντίδα του.

Η έρευνα που πραγματοποίησε το www.Keeppet.gr τον Απρίλιο δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι από 26 ως 55 ετών κατά κύριο λόγο (75%) και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%) θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει την δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους. Πιο φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτωμένων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

H έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν ως 50 ευρώ το μήνα για τα ζωάκια τους ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη καθώς ξοδεύει ως 80 ευρώ μηνιαίως.

«Δημοφιλέστερο» κατοικίδιο είναι ο σκύλος καθώς σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκύλο, ενώ οι γάτες ακολουθούν με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλιά ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.