Έρευνα Prorata για το Ποτάμι: «Ναι» σε ιδιωτικά πανεπιστήμια από το 54%

Θετικοί στην παροχή φορολογικών κινήτρων για νέους αγρότες, στην αδειοδότηση για παράλληλη χρήση γης για γεωργική και τουριστική εκμετάλλευση, στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην επιλεκτική χωροταξική μελέτη χρήσης γης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, εμφανίζονται οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ινστιτούτου του Ποταμιού Π² και αφορά τους εναλλακτικούς δρόμους ανάπτυξης.
Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, το 42% δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, ενώ το 14% ανέφερε πως μάλλον συμφωνεί. Αθροιστικά, το ποσοστό εκείνων που εμφανίζονται θετικοί στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ανέρχεται σε 54%. Στον αντίποδα, ένα 16% δήλωσε ότι διαφωνεί απόλυτα και ένα 9% ότι μάλλον διαφωνεί με την προοπτική λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων.
Στην ερώτηση «θα πρέπει να απαγορεύεται η αδειοδότηση για παράλληλη χρήση γης για γεωργική και τουριστική εκμετάλλευση, 33% των ερωτηθέντων απάντησε ότι διαφωνεί απόλυτα και 29% ότι μάλλον διαφωνεί με την απαγόρευση. Αντίθετα, 10% των ερωτηθέντων δήλωσε πως μάλλον συμφωνεί, ενώ το 7% συμφωνεί απόλυτα, τη στιγμή που ουδέτερο δήλωσε το 14%.
Εξάλλου, συνολικά 58% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι συμφωνούν απόλυτα ή μάλλον συμφωνούν με την προοπτική φορολόγησης των νέων αγροτών με χαμηλότερο συντελεστή σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ το 28% ανέφερε πως διαφωνεί απόλυτα ή μάλλον διαφωνεί.
Στο ερώτημα εάν ο προσδιορισμός χρήσης γης, ειδικά για αιολικά πάρκα, θα πρέπει να προηγηθεί του συνολικού σχεδιασμού για της χρήση γης, το 53% δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα ή μάλλον συμφωνεί, ενώ το 21% εξέφρασε την αντίθεσή του, αναφέροντας είτε ότι διαφωνεί απόλυτα, είτε ότι μάλλον διαφωνεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.