«ΕΡΓΑΝΗ»: 110.895 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο – 159.775 το α’ τετράμηνο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Θετικό ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Απρίλιο του 2019 αλλά και το α΄ τετράμηνο του 2019 σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 συνιστά το καλύτερο πρώτο τετράμηνο έτους, όλων των καταγεγραμμένων ετών, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το υπουργέιο καθώς:

Τον Απρίλιο 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 282.181 και οι αποχωρήσεις 171.286.

Το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 806.589 και οι αποχωρήσεις 646.814.

«Τρεις μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η εργασία ανακάμπτει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Η δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο, επίδοση ρεκόρ όλων των καταγεγραμμένων ετών, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.