Ερντογάν: Το βράδυ του πραξικοπήματος μου είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί

Για το ταραγμένο βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, το μοιραίο βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016, μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Sigmalive, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου τού προτάθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε ότι, «αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών ο Κιλιντζάρογλου έπινε καφέ στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ξεκίνησε μια φημολογία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, ύστερα από ένα σαρωτικό μπαράζ συλλήψεων οπαδών του Γκιουλέν από την Aστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.