Έσβησε από κορωνοϊό – Ήταν μόλις 48 ετών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Θλίψη για τον θάνατο του πρωταθλητή ΑΜΕΑ, Νίκου Καπλάνη

Μία δυσάρεστη είδηση «έσκασε» το πρωί της Παρασκευής (04/06) για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παραολυμπιακό κίνημα, μια και έφυγε σε ηλικία 48 ετών ο πρωταθλητής ΑΜΕΑ, Νίκος Καπλάνης.

Το τελευταίο διάστημα ο εκλιπών έδινε μάχη απέναντι στο νέο θανατηφόρο ιό, ωστόσο, το πρωί της Παρασκευής (04/06) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Νίκος Καπλάνης ήταν πρωταθλητής στην κλάση 1 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ είχε πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας.

Παράλληλα, ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε πάρει μέρος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ είχε πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες ως αθλητής της κολύμβησης και του στίβου. Μέτρησε συνολικά 3 παρουσίες σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2012 στο Λονδίνο, όπως και το 2004 στην Αθήνα.

Ακόμα μέτρησε 10 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 5 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ από το 2017 ήταν αθλητής και του Boccia. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος άνθρωπος γεμάτος δύναμη. Ο Νίκος Καπλάνης είχε καταγωγή από το Μέτσοβο, αλλά είχε γεννηθεί στην Αθήνα.

Πηγή: https://www.onsports.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.