EUMED9: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά

Θεμελιώδης προτεραιότητα σε όλο το εύρος της Μεσογείου χαρακτήρισε την ασφάλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας σαφείς και ρητές αναφορές στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των ηγετών της Συνόδου Κορυφής των EUMED9.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά και έστειλε σαφή μηνύματα και για το προσφυγικό.

«Είναι καιρός η Τουρκία να εγκαταλείψει την επιθετική συμπεριφορά ειδικά στην Κύπρο, την Ελλάδα και γενικά στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «τα μεσογειακά κράτη της Ευρώπης στέλνουν το δικό τους μήνυμα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «υβριδικές απειλές» και σε αυτές συμπεριέλαβε την «εκμετάλλευση προσφυγικών ροών» τονίζοντας ότι η βούληση των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου είναι ξεκάθαρη και υπογράμμισε ότι «σημέρα είναι επιτακτική η ανάγκη για την εξάρθρωση των παράνομων δικτύων διακίνησης ανθρώπων».

Στην κατεύθυνση αυτή μίλησε για συνεργασία με την Τουρκία προκειμένου να μείνουν κοντά στις εστίες τους οι πρόσφυγες από Αφγανιστάν. «Δεν θα επιτρέψουμε την επαναληψη των φαινομένων του 2015».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.