Για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένα ενδεχόμενο το οποίο, όπως είπε, υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια.

Μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί, ενώ συνέστησε ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. «Να μην έχουμε μία αυτοματοποιημένη συμπεριφορά χωρίς στρατηγική σκέψη. Πρέπει η εθνική μας στρατηγική να έχει μεγαλύτερο βάθος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «Η θυσία του δεν ήταν επί ματαίω», προσθέτοντας ότι ο ήρωας πιλότος υπηρέτησε μία εθνική στρατηγική και η θυσία του προκάλεσε σοκ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Τέλος, οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση ευρωπαϊκών δυνάμεων και από τις εκλογές πρέπει να προκύψει η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εκλογές δεν θα είναι παιδική εκδρομή» σημείωσε, τονίζοντας ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να την αναλάβει η Δημοκρατική Παράταξη και να καλέσει σε συνεργασία όλους όσοι συμφωνούν στις βασικές προγραμματικές θέσεις της, ενώ θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.