Εξιχνιάστηκε η ληστεία της δεκαετίας – Ο Ελληνοουκρανός κροίσος και ο θηριώδης μποξέρ

Η ληστεία έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στη Βούλα. Ξυλοκόπησαν και βασάνισαν τον 69χρονο, αποσπώντας περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Με μεθοδικότητα, συντονισμό και έρευνες βήμα προς βήμα, κατάφεραν οι έμπειροι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής να εξιχνιάσουν την ληστεία της δεκαετίας με λεία “μαμούθ”, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρόκειται για την βίαιη ληστεία που είχε σημειωθεί στην βίλα Ελληνοουκρανού κροίσου τον Οκτώβριο του 2019 στην Βούλα, όπου οι δράστες αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια του άρπαξαν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, πλάκες χρυσού, κοσμήματα και λίρες μεγάλης οικονομικής αξίας.

Μάλιστα, ο 68χρονος Ελληνοουκρανός επιχειρηματίας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς είχε δεχτεί χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα από μετρ του είδους, όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, καθώς ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας είναι επαγγελματίας μποξέρ στην Ουκρανία.

Η σύλληψη
Έπειτα από μεθοδικές έρευνες που κράτησαν για περίπου ένα χρόνο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον έναν εκ των δραστών και συγκεκριμένα σ’ έναν 31χρονο από την Ουκρανία, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί εδώ κι ένα χρόνο.

Πρόκειται για τον έναν από τους δυο ηθικούς αυτουργούς της ληστείας, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα πριν από περίπου δυο εβδομάδες, καθώς είχε φροντίσει μαζί με τον πατέρα του – ο έτερος ηθικός αυτουργός της ληστείας – να εξαφανιστούν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, ο 31χρονος δεν κατάφερε να αποφύγει το λάθος, καθώς ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα, προκειμένου να δει την σύζυγο του και τα παιδιά του, που διαμένουν στην Σαρωνίδα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής δεν είχαν ξεχάσει την ληστεία, αλλά και το περιστατικό με τις… περούκες που ουσιαστικά είχε ανοίξει το δρόμο για την εξιχνιάσει.

Η ληστεία
Πλέον, με διεθνή εντάλματα σύλληψης καταζητούνται ένας θηριώδης μποξέρ από την Ουκρανία, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που ξυλοκόπησε τον Ελληνοουκρανό κροίσο, ο πατέρας του συλληφθέντα, κι άλλο ένα άτομο ως φυσικός αυτουργός της ληστείας.

Μάλιστα, ο πατέρας του 31χρονου είναι πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ουκρανικής Αστυνομίας, ο οποίος μετά την συνταξιοδότηση του είχε έρθει με την οικογένεια του στην Ελλάδα, ακολουθώντας ουσιαστικά τα βήματα ενός φίλου του. Του 68χρονου βιομήχανου, δηλαδή, ο οποίος ήδη διέμενε μόνιμα σε βίλα στην Βούλα.

Όταν ο συνταξιούχος αστυνομικός έμαθε από τον «κολλητό» του, πως είχε πουλήσει το εργοστάσιο παρασκευής πυροσβεστήρων που διατηρούσε στην Ουκρανία και είχε εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό, έβαλε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο της ληστείας.

Έφερε από την Ουκρανία δυο -«ειδικευμένους» για αυτή τη δουλειά- τύπους, ο ένας θηριώδης μποξέρ, του οποίου αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύει σήμερα το newsit.gr.

Έπειτα από ενδελεχείς παρακολουθήσεις της βίλας του 68χρονου κροίσου, αλλά και την παροχή πολύτιμων πληροφοριών από πατέρα και γιο, οι δυο ληστές έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Το βράδυ που θα έμπαιναν στην βίλα του 68χρονου, ο συνταξιούχος αστυνομικός κάλεσε για φαγητό και διασκέδαση το φίλο του, εν προκειμένω τον κροίσο από την Ουκρανία.

Όταν επέστρεψε στο σπίτι του ο 68χρονος, ήρθε αντιμέτωπος με δυο θηριώδεις τύπους, οι οποίοι αμέσως τον χτύπησαν, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και αφού τον βασάνισαν, τον ανάγκασαν να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσό.

Ήταν Οκτώβριος του 2019, όταν πια οι τέσσερις Ουκρανοί, με λεία πάνω από 1.000.000 ευρώ, έφυγαν από την Ελλάδα για την πατρίδα τους, προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους.

Οι …περούκες
Ένα βράδυ του Απριλίου του 2019, περιπολία αστυνομικών της Ασφάλειας εντοπίζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε περιοχή της Βούλας δυο άτομα, τα οποία εμφανώς φορούσαν… περούκες.

Το γεγονός αυτό έκανε εντύπωση στους Αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους σταματήσουν και να πραγματοποιήσουν έλεγχο και προσαγωγή.

Οι δυο Ουκρανοί ήταν «καθαροί» και έτσι δεν κρατήθηκαν, πλην όμως και με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων οι αστυνομικοί του πήραν αποτυπώματα.

Όταν πια πραγματοποιήθηκε η ληστεία στην βίλα του επιχειρηματία, οι αστυνομικοί ανέσυραν το φάκελο με τις… περούκες και διαπίστωσαν από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρήκαν στην βίλα, ότι ανήκουν τελικά στους δυο Ουκρανούς.

Από εκεί και έπειτα με συνδυαστικές έρευνες οι έμπειροι αστυνομικοί κατέληξαν στον συνταξιούχο Ουκρανό αστυνομικό και τον γιο του, ως ηθικούς αυτουργούς της ληστείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.