Γ. Στουρνάρας: Αισχρές συκοφαντίες από αγνώστων στοιχείων μάρτυρες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για αισχρές συκοφαντίες σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη και ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα σήμερα.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες του χαρακτήρσε ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας και υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν με ακρίβεια αυτά που καιρό αναμασά κυριακάτικη εφημερίδα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμησή του.

Ακόμη, μίλησε για αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει για το πρόσωπό του, για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικώ, ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή. «Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς», πρόσθεσε, ενώ μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι «αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο».

Εξάλλου, ανέφερε ότι η σύζυγός του και η εταιρεία της Mindwork έχουν κατασυκοφαντηθεί και δυσφημηστεί από το 2013 με κύριο στόχο τον ίδιο.

«Ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», είπε και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών, όπως και ότι η Νovartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της Mindwork.

Επίσης, είπε ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγείες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της.

«Ζητώ συγγνωμη από τη συζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υποφέρει μαζί μου.Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.