Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: Έτσι μας δοκίμαζε ο Ερντογάν και στον Εβρο και έφαγε το χαστούκι του

«Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις και την μετατροπή της Αγίας Σοφία σε τζαμί, τονίζοντας ότι πρόκειται τόσο για διεθνές όσο και για ελληνοτουρκικό ζήτημα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αφορά «μόνο την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή, αλλά και το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον».

Έτσι μας δοκίμαζε ο Ερντογάν και στον Εβρο και έφαγε το χαστούκι του
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την ενίσχυση των διεθνών της συμμαχιών αλλά «και να παραμείνει δυνατή και αποφασισμένη». «Έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του.», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή», επεσήμανε.

Κληθείς, τέλος, να εκτιμήσει το τι σηματοδοτεί η απόφαση του κ. Ερντογάν, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.