Γιλντιρίμ: Οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Νέα πρόκληση

Σε νέα πρόκληση προχωρά ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες για το Κυπριακό και πριν «φτάσει» το τρυπάνι στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, «συμβουλεύοντας» την κυπριακή πλευρά να μην προχωρήσει σε «μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο».

Οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο «ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού», είπε ο Γιλντιρίμ τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλούσε σε ενεργειακό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη. «Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να ακολουθήσει εποικοδομητική στάση αντί να θέτει εμπόδια στην ειρήνη» είπε.

«Συμβουλεύουμε [τη Λευκωσία] να απέχει από μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο Γιλντιρίμ, επαναλαμβάνοντας την τουρκική θέση για τους υδρογονάθρακες του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.