Η χλιδάτη ζωή του κυκλώματος των εφοριακών – Πολυτελείς βίλες με πισίνες για λογιστή και τον υποδιευθυντή

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για το κύκλωμα των εφοριακών στην «αμαρτωλή» ΔΟΥ Χαλκίδας που εκβίαζαν επιχειρηματίες, αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Χλιδάτη ζωή φαίνεται πως έκαναν οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας που είχαν στήσει μπίζνα εκβιάζοντας επιχειρηματίες.

Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το MEGA και το Live News, οι ερευνητές της υπόθεσης του κυκλώματος της Χαλκίδας και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν στην έρευνά τους δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Σημειώνεται πως μετά τις απολογίες του η προϊσταμένη της ΔΟΥ και μία υπάλληλος προφυλακίστηκαν.




Σε βάρος των επτά προσώπων, που συνελήφθησαν για την υπόθεση, πέντε υπάλληλοι της Εφορίας, ανάμεσά τους η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής, έχει σχηματιστεί δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

«Δρούσαν σαν μαφία»
«Δρούσαν σαν μαφία εγώ το ένιωσα», δήλωσε στο μεταξύ επιχειρηματίας, θύμα του κυκλώματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, προχωρώντας σε σημαντικές αποκαλύψεις.

«Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι ήταν μαφία. Μου είπαν μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά, δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα, δεν είχε κάτι άλλο να μου πει», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας πως μέλη του κυκλώματος του είπαν «δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι».

Μάλιστα, τόνισε πως: «Δεν ζήτησα τίποτα να μου διαγράψουν κάτι, ένα πέναλτι, την επιστροφή μου ζήτησα. Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από επιστροφή φόρου. Μου λέει λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγο είναι” σαν τους χρωστάω χάρη».

Σημειώνεται πως από την έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε προκειμένου για να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έρευνα και των θυμάτων του κυκλώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.