Η διμερής συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Κοτζιά με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι δυνατότητες περαιτέρω προώθησης των διμερών σχέσεων βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σαμέχ Χασάν Σούκρι, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στη διάρκεια της συνάντησης «επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο της διμερούς συνεργασίας και ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τη συμμετοχή του στην υπουργική διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ενώ εξέτασαν τις τρέχουσες εξελίξεις επί ζητημάτων διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Sh Σούκρι oukry επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην υπουργική συνάντηση της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαΐου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.