Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει προσβλητικά τα σχόλια σε βάρος των ειρηνοδικών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή προσβλητικά σχόλια σε βάρος των ειρηνοδικών, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι τοποθετήσεις αυτές συνιστούν προσβολή ολόκληρης της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, η πλειοψηφία της ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αφορμή το σχέδιο νόμου, για τον νέο Δικαστικό Χάρτη και την Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, συνεχίζονται δημόσια σχόλια και τοποθετήσεις προσβλητικές σε βάρος του σημερινού Σώματος των Ειρηνοδικών. Οι τοποθετήσεις αυτές συνιστούν προσβολή ολόκληρης της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Επί σειρά δεκαετιών μέχρι σήμερα, οι Ειρηνοδίκες έχουν συμβάλλει, τα μέγιστα, στη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, ενώ στις εποχές των Μνημονίων και στο πλαίσιο της εκδίκασης χιλιάδων υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, υπήρξαν οι εγγυητές της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και της περιουσίας των πολιτών, οι ελπίδες των οποίων στηρίχθηκαν στο ζήλο και την εργατικότητα των Ειρηνοδικών της χώρας μας. Ο σεβασμός απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της, αποτελεί στοιχείο δημοκρατικής παιδείας, που θωρακίζει την ενσυναίσθηση του Κράτους Δικαίου.

Σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος του πιο ιστορικού θεσμού της Δικαιοσύνης, που άνοιξε δρόμους στη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων και από τους κόλπους του οποίου αναδείχθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον Ιστορικό Θεσμό οφείλουν άπαντες και ειδικώς οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας τον θεσμικό σεβασμό, που επιβάλουν οι αρχές της δημοκρατίας.

Ανοίγει, πλέον, μία νέα εποχή, στην οποία οι 3.000 Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας, με ενότητα, σθένος, αφοσίωση στο Σύνταγμα και στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας θα συνεχίσουν, όπως πράττουν, όλα αυτά τα χρόνια, να αποτελούν τον μοναδικό εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων όλων των Πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.