«Η γη γίνεται πιο καυτή από τον Ντι Κάπριο» -Χιλιάδες μαθητές στο Σύνταγμα για την Κλιματική Αλλαγή

Με δύο διαδηλώσεις συμμετέχει η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, με χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα.

Μαθητές από διαφορα σχολεία της Αθήνας με σύνθημα «θελουμε αλλαγή» αλλά και «η γη πεθαίνει όλοι ενωμένοι», συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Αργότερα θα κατευθυνθούν στο Μοναστηρακι.
«Denial is not policy», δηλαδή «Η άρνηση δεν ειναι πολιτική» έγραφε ένα από τα χιλιάδες πλακάτ που υψώθηκαν, ενώ σε άλλα διαβάζει κανείς την φράση:
«I see plastic in the sea», δηλαδή «βλέπω πλαστικά στην θάλασσα».

Τις εντυπώσεις έκλεψε ωστόσο η φράση «This planet is getting hotter than Leonardo Dicaprio», δηλαδή «ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός από τον Ντι Κάπριο», αλλά και αυτή στην οποία αναφερόταν «I want a hot boyfriend not a hot world». Δηλαδή «θέλω καυτό φίλο αλλά όχι έναν καυτό κόσμο»…
Έξι ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει καλέσει στο ίδιο σημείο η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Οι δύο συγκεντρώσεις γίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα με τη 16χρονη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τουπεργκ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιζήμιες επιπτώσεις τη κλιματικής αλλαγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.