Η κυβέρνηση διαψεύδει τις αναφορές περί υποψηφιότητας Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν

«Ο Πρωθυπουργός έχει ακόμη τρία χρόνια μπροστά του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έπειτα από το «αλαλούμ» με το δημοσίευμα του Politico για την προεδρία της Κομισιόν.

Χθεσινό (13/06) δημοσίευμα του Politico έκανε λόγο για σχέδιο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να προκρίνει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επόμενο επικεφαλής της Κομισιόν στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μερικά λεπτά αργότερα, ήλθε διάψευση από την πλευρά του Σαρλ Μισέλ διά της εκπροσώπου του, που χαρακτήρισε ως «ψευδείς» τις αναφορές του Politico, υποστηρίζοντας ότι κατά τις επαφές που είχε με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ο Βέλγος πολιτικός δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα αξιωματούχων.

Πάντως και η ειδική σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και δημόσιας διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθάρισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει 100% την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για νέα θητεία στο «τιμόνι» της Κομισιόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε σήμερα (14/06) πως «διαψεύδουμε κατηγορηματικά αυτές τις φήμες, ο Πρωθυπουργός έχει ακόμη τρία χρόνια μπροστά του», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κατά την 87η ΔΕΘ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερώτηση τη διευθύντριας του Newsbomb.gr, Αμαλίας Κάτζου, για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει μελλοντικά μία θέση στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Κομισιόν, ακόμα και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Με αιφνιδιάζετε, κυρία Κάτζου. Θυμάμαι ένα τραγούδι που λέει “δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω”. Σας καλύπτει αυτή η απάντηση, νομίζω», είχε υπογραμμίσει αρχικά.

Ωστόσο, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση, επιθυμεί να τιμήσει την ψήφο του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύθηκε. «Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό πόσοστο Πρωθυπουργός της χώρας και θα τιμήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για την επόμενη τετραετία. Δεν μπορώ να φανταστώ σημαντικότερη δουλειά από αυτή την οποία κάνω για την πατρίδα.

Θεωρώ απείρως σημαντικότερο να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη, από το να εκπροσωπώ την Ευρώπη στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όσους εκτιμούν τη διεθνή μου εμβέλεια ή σε αυτούς ότι ενδεχομένως φαντάζονται ότι μπορούν να με ξεφορτωθούν, στέλνοντάς με σε ευρωπαϊκή θέση, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση. Δεν πάω πουθενά».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.