«Η ώρα 6 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε πέθανε το κορίτσι»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι συγγενείς της ανεμβολίαστης εγκύου που κατέληξε από κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

“Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου;”, λέει η μητέρα της 37χρονης, μιλώντας στο Mega και τo “Live News”. “Ούτε στον οχτρό. Αυτό που πάθαμε εμείς να μην το πάθει ούτε ο εχθρός μας”, προσθέτει ο πατέρας της Ελένης στην ίδια εκπομπή.

Η άτυχη γυναίκα πάλευε με τον ιό από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αρχικά στο νοσοκομείο της Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, εκεί όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική για να σώσουν το οκτώ μηνών έμβρυο.

“Πήγαμε να πάρουμε το παιδί από τη Θεσσαλονίκη και στην επιστροφή, μας τηλεφωνούν και μας λένε η κόρη μου έπαθε πνευμονική εμβολή. Βάζω του συζύγου να φάει και του λέω είναι καλά η Ελένη. Λέμε καλά – καλά δόξα τω Θεώ. Η ώρα 6 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε πέθανε το κορίτσι”, λέει η μητέρα της 37χρονης εγκύου.

“Η γυναικολόγος της έλεγε να μην εμβολιαστεί”
Οι συγγενείς της 37χρονης καταγγέλλουν ότι η γυναικολόγος ήταν αυτή που απέτρεψε τη νεαρή γυναίκα από το να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

“Μέσα μας καίει” λέει ο πατέρας της. “Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της”, καταγγέλλει η μάνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αδερφός της εγκύου που υποστηρίζει ότι η γιατρός έλεγε στην 37χρονη πως το εμβόλιο είναι πειραματικό.

Με μαράζι θυμάται η μητέρα της με πόση θέρμη ζητούσε από την ίδια να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν.

“Εγώ εμβολιάστηκα. Εκείνη μου έλεγε να πάω. Μου έλεγε “μαμά να πας γιατί πηγαίνω εγώ στον άλλο κόσμο” και τελικά πήγε αυτή” λέει και συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης.

Η 37χρονη ήταν μητέρα ενός 8χρονου παιδιού αλλά και του μόλις οκτώ μηνών βρέφους, το οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη μητέρα του.

“Οκτώ χρονών και τώρα έπρεπε να το γεννήσει το δεύτερο. Είμαι πεθαμένη και συντετριμμένη. Μόνο αυτό είχα. Είχα χάσει και τα αδέρφια μου. Μόνο αυτό”, καταλήγει η μητέρα της εγκύου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.