Η στρατηγική και τα «όπλα» του ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» του προϋπολογισμού

Θέσεις μάχης για την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2020 που ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδρίασε και προετοίμασε την στρατηγική της κατά την πενθήμερη διαδικασία εστιάζοντας στα επιχειρήματα που οφείλει να αναπτύξει έναντι της κυβέρνησης και της σχεδιαζόμενης οικονομικής της πολιτικής.

Κεντρικό ρόλο αναλαμβάνουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και δη όσοι έχουν παραγωγικά «χαρτοφυλάκια» οι οποίοι θα επιδιώξουν να αναδείξουν τον αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τις περικοπές που αυτός φέρνει αλλά και το πώς αδικείται η μεσαία τάξη από την εφαρμογή μέτρων που ευνοούν τους λίγους και ειδικά τα πολύ υψηλά εισοδήματαΟι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν με παραδείγματα και ασφαλώς θα πουν τί θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν ήταν κυβέρνηση σε αντιδιαστολή με όσα επιλέγει να κάνει η ΝΔ. πχ θα σταθούν στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επέμεινε στην υπόσχεσή της για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όλα αυτά ενώ εντός των επόμενων ημερών, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα η Κουμουνδούρου θα ανακοινώσει την σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ενός πολιτικού κέντρου που θα λαμβάνει τις αποφάσεις και θα χαράσσει την στρατηγική στην πορεία προς το Συνέδριο. Στο νέο αυτό όργανο θα συμμετέχουν τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πιθανότητα άλλα 12 στελέχη που εκπροσωπούν την Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά εντός της επόμενης εβδομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.