Ιατροδικαστής για 42χρονο Βολιώτη: Ζούσε για 2 με 3 ώρες μετά το δυστύχημα

Ο 42χρονος Βολιώτης, Νάθαν Δίπλας, που σκοτώθηκε στο τροχαίο που σημειώθηκε επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Μπαλί Ρεθύμνου χθες Κυριακή (18/4) βρισκόταν εν ζωή για κάποιες ώρες μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, o ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, η αιτία θανάτου του 42χρονου προήλθε από κακώσεις ήπατος και κοιλίας, οι οποίες οδήγησαν σε εσωτερική αιμορραγία.

«Η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που προηγήθηκαν. Το ατύχημα το προσδιορίζουμε, κατά προσέγγιση, στις 12 – 13 Απριλίου, ενώ αναφορικά με την ώρα θανάτου, δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Υπολογίζεται όμως ότι έφυγε από την ζωή 2 με 3 ώρες μετά το ατύχημα», ανέφερε ο κ. Μπελιβάνης.

«Η αιτία θανάτου του είναι αιμορραγική καταπληξία, η οποία οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας και συγκεκριμένα τρώση σπληνός και ρήξη ύπατος, κακώς συμβατές με οδικό τροχαίο ατύχημα. Οι κακώσεις δικαιολογούν επιβίωση, κάτι που σημαίνει αν είχε εντοπιστεί έγκαιρα, ίσως και να μπορούσε να σωθεί. Είχαμε επίσης έντονα σηπτικά φαινόμενα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν και επικρατούν στην Κρήτη, ενώ ο χρόνος θανάτου του προσδιορίζεται στις 12 ή 13 Απρίλη» αναφέρεται στη νεκροψία σύμφωνα με το cretapost.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η σύντροφός του ήταν δίπλα του σοβαρά τραυματισμένη επί 4 με 5 ημέρες πριν βρεθεί και μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Άκουσαν κάποια βογγητά, αλλά νόμιζαν ότι ήταν ζώα»
Ο 42χρονος μαζί με την 32χρονο σύζυγό του έμεναν τον τελευταίο καιρό στην Ιεράπετρα με τον ίδιο να εργάζεται σε μία τοπική επιχείρηση. Το ζευγάρι είχε μία δουλειά στο Ρέθυμνο στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδος και κατά την επιστροφή του φαίνεται να χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο πατέρας του, ο οποίος μένει εκτός Κρήτης, αφού δεν έβρισκε τον γιο του και κανένας απ’ αυτούς που γνώριζε, δεν τον είχαν δει πήγε σήμερα το πρωί στην αστυνομία της περιοχής του και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες ενώ φίλοι του ζευγαριού συνέδραμαν στην προσπάθεια των αρχών.

Ακόμα πιο τραγικό ήταν το γεγονός ότι απέναντι από τον τόπο του δυστυχήματος άνδρες της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης έκαναν εργασίες, άκουσαν κάποια βογγητά, αλλά νόμιζαν ότι ήταν κάποια ζώα.

Ο φίλος του ζευγαριού που τους εντόπισε ανέφερε ότι «είδα την εξάτμιση μιας μηχανής κατεβαίνω λίγο πιο κάτω είδα μια ρόδα και μετά τη μηχανή του Νάθαν του φίλου μου και μετά την τσάντα της φίλης του».

Τελικά, ο 42χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε ένα χαντάκι στο Μπαλί ενώ κάποια μέτρα πιο πέρα βρισκόταν και η 32χρονη σύζυγός του βαρύτατα τραυματισμένη.