Ηλεκτρονικές απάτες με κέρδη 163.860 ευρώ αποκόμιζε σπείρα – Συνελήφθη 31χρονος

Χειροπέδες σε έναν 31χρονο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 31χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν δυο ακόμα άνδρες, 28 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα τρία άτομα είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και έκαναν απάτες με τη χρήση υπολογιστή. Από τις απάτες αποκόμιζαν παράνομα κέρδη, με τη μορφή της μεταβίβασης περιουσίας και της απόκρυψης-συγκάλυψης των ιχνών της χρηματικής διαδρομής εσόδων που προέρχονταν από την εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, από την έως τώρα προανάκριση εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης 163.860 ευρώ, που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 24/9/2022 μέχρι και 04/10/2022.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον 31χρονο ημεδαπό, ενώ ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της ομάδας φέρονται ότι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και υπεύθυνους επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζονταν ψευδώς είτε ως πελάτες επιχειρήσεων είτε ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές – πωλητές αντικειμένων μέσω αγγελιών σε διαδικτυακούς ιστότοπους και προφασιζόμενοι τραπεζική συναλλαγή (κατάθεση) τους αποσπούσαν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών και προσωπικών κωδικών. Με αυτό των τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των πολιτών και αφού πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς μελών της ομάδας, πραγματοποιούσαν αναλήψεις με τις τραπεζικές κάρτες που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου συνεχίζεται ως προς την ταυτοποίηση και άλλων μελών της ομάδας και την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων απάτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.