Καιρός: «Ξώφαλτσα» θα μας βρει το σκανδιναβικό ψύχος

Το σκανδιναβικό ψύχος θα περάσει τελικά… ξώφαλτσα από τη χώρα μας και θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία κι έτσι θα γλιτώσουμε από το δριμύ ψύχος και τα έντονα φαινόμενα που φέρνει μαζί του ο αντικυκλώνας. Ο καιρός θα είναι πιο ήπιος και θα επηρεαστούν κυρίως τα βόρεια της χώρας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε και θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες, όμως μέχρι εκεί, καθώς οι υψηλές πιέσεις που έρχονται από την Αφρική «σπρώχνουν» το φαινόμενο ανατολικότερα και θα επηρεαστεί η Τουρκία, αλλά και η Κύπρος.

Στα ανατολικά τμήματα της χώρας, επικρατεί συννεφιά και θα πέσουν ορισμένες ασθενείς βροχές, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα δεν θα υπάρξουν φαινόμενα, ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους ανέμους καθώς θα είναι δυνατοί και θα πνέουν με εντάσεις έως και οκτώ μποφόρ μέσα στο Αιγαίο.

Ο υδράργυρος έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα με τον παγετό να καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας και χρειάζεται προσοχή, ενώ γενικότερα θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Στην Αττική υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσουν κάποιες ασθενείς βροχές στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα του νομού, όμως σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός. Στη Θεσσαλονίκη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το τσουχτερό κρύο, με τον υδράργυρο να δείχνει μάξιμουμ 8-9 βαθμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.