Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού να τηλεφωνήσετε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Η έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε πλήρη επιφυλακή, καθώς έντονες χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, εξέδωσε χθες Κυριακή βασική οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και όλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές βλάβες σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια Πελοπόννησο, Θράκη και Μακεδονία.

Παράλληλα, θα λειτουργεί νέα γραμμή βλαβών για τους καταναλωτές στον αριθμό 800 400 4000. Οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στη γραμμή από το κινητό ή σταθερό τους τηλέφωνο.

Το ηλεκτρικό σύστημα το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να δοκιμαστεί με την ζήτηση να ξεπερνάει τα 8500 gigawatt.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει θέσει σε λειτουργία όλες τις διαθέσιμες μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη, ώστε να ανταπεξέλθει στην ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν έκτακτες εισαγωγές από Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.