Καπραβέλος για πατέρα Καλλιάνου: «Από την πρώτη στιγμή έπρεπε να πάει σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση»

Για λάθη που έγιναν κατά τη νοσηλεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στην αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», έκανε λόγο ο συντονιστής διευθυντής της Β΄ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του ασθενή.

«Δεν έγιναν σωστά πράγματα. Ένας ασθενής 86 χρονών ήθελε αυξημένη φροντίδα. Είναι λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς σε αυτή την ηλικία αλλά έχουμε μέσα που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Χάνονται άδικα ασθενείς. Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση», τόνισε ο κ. Καπραβέλος στο Live News.

«Η ΜΕΘ έχει τριπλό έργο στην Ελλάδα, άρα είναι λάθος ιατρικό να αφήσεις έναν ασθενή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, σε απλό θάλαμο», ανέφερε.




«Ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, μέσα σε 2-3 μέρες θα πέσει σε μία επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του ενώ άμα είχε μπει θα είχε αποτραπεί», εξήγησε.

«Κάθε μέρα βάζουμε ανθρώπους στην εντατική. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διάκριση στις μονάδες και γι’ αυτό το βάρος πέφτει στις ΜΕΘ», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.