Καπραβέλος: «Το προσωπικό έχει εξουθενωθεί, θα καταρρεύσει το ΕΣΥ μέχρι τα Χριστούγεννα»

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ περιέγραψε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Χθες διασωληνώσαμε δύο ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Είναι πολλοί οι εκτός ΜΕΘ. Αυτό ισχύει για όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Εμείς στην εντατική δεν έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε θάνατο, εμείς προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε εμείς δεν μπορούμε με σταυρωμένα χέρια να παρατηρούμε ό,τι γίνεται στην κοινωνία», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αυστηροποιήσουμε τους περιορισμούς, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αν πάρουμε αυστηρά μέτρα, θα πέσουν τα κρούσματα».

Εκτίμησε δε, πως η τρίτη δόση άργησε να γίνει. «Η πολιτεία διστάζει να πάρει αυστηρά μέτρα και οι θάνατοι θα αυξηθούν. Το κράτος το πληρώνουμε για να προστατεύτει την ζωή και εκείνων που έχουν άγνοια. Έπρεπε να είχαν επιβάλλει υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60. Ακριβώς για να προστατέψουμε την ζωή τους. Το όπλο μας είναι το εμβόλιο» επεσήμανε.

Τέλος, εξήγησε πως στα νοσοκομεία δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. «Το προσωπικό έχει εξουθενωθεί. Θα είναι ακατόρθωτο, θα καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας μέχρι τα Χριστούγεννα», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.