Κάρπαθος: Σε καραντίνα ο οικισμός Σπόων – Ακόμη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα

Με 300 τεστ που θα γίνουν στους κατοίκους των Σπόων και πέριξ του οικισμού, κατέφθασε την Παρασκευή (03/07) στην Κάρπαθο κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου άμεσα να γίνει εκτίμηση της κατάστασης, έπειτα από το θετικό δείγμα και της συζύγου του 74χρονου ομογενούς.

Την Παρασκευή (04/07) επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα, τα οποία είχαν υποβληθεί σε τεστ. Πρόκειται για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού, που επίσης ήρθαν από το Τέξας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Δημοκρατικής της Ρόδου”, αναλόγως των ευρημάτων και με την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης, θα αποφασιστεί αν πέρα από την καραντίνα στην οποία έχει τεθεί ήδη ο οικισμός των Σπόων, θα τεθεί σε καραντίνα και ολόκληρο το νησί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και με δεδομένο το γεγονός ότι το ζευγάρι των ομογενών από το Τέξας, πριν διαπιστωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ήρθε σε επαφή με κατοίκους τόσο των σπόων όσο και άλλων κοινοτήτων, και μάλιστα μετέβη και για εκκλησιασμό την περασμένη Κυριακή, αναφέρουν ότι ο εντοπισμός κι άλλων κρουσμάτων είναι εξαιρετικά πιθανός. Κατά κάποιες άλλες πληροφορίες, γίνεται λόγος για τουλάχιστον επιπλέον τρία κρούσματα που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αρχικά, με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί θα γίνουν περίπου 150 τεστ, τόσο στους κατοίκους των Σπόων όσο και σε κατοίκους πέριξ του οικισμού, κι αναλόγως της πορείας της ιχνηλάτησης θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω ελέγχους.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε ευρύτατη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπάθου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των υγειονομικών αρχών, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών στο νησί, προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση σε όλα τα επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρέμβαση του δημάρχου Καρπάθου κ. Ι. Νισύριου, έχουν ήδη καθοριστεί ποια καταλύματα θα λειτουργήσουν ως δωμάτια καραντίνας σε περίπτωση που εντοπιστούν ασυμπτωματικά κρούσματα τα οποία δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.