Καταγγέλλουν πιέσεις για να καθαρίσουν τα εκλογικά κέντρα οι καθαρίστριες

Για «ανελέητους εκβιασμούς» από τους δημάρχους, απαιτώντας να αναλάβουν αμισθί το έργο του καθαρισμού εκλογικών τμημάτων, διαφορετικά θα τις απολύσουν, ακόμα και αν δεν προβλέπεται στα καθήκοντά τους, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν και τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Οικονομικών, για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα Παρασκευή 24 Μάϊου 2018, «έχουν αφήσει εσκεμμένα αδιευκρίνιστο το ζήτημα του καθαρισμού των εκλογικών τμημάτων, κλείνοντας το μάτι σε Δημάρχους, Προέδρους Σχολικών Επιτροπών και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων να αυθαιρετήσουν σε βάρος των Σχολικών Καθαριστριών, υποχρεώνοντάς τες να καθαρίσουν τα εκλογικά τμήματα αμισθί».

Υπενθυμίζει ότι από τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.

«Όλες τις προηγούμενες ημέρες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών και Διευθυντές Σχολείων (οι ίδιοι δεν εργάζονται εκείνες τις ημέρες επειδή είναι κλειστά τα σχολεία), επιδίδονται σε ανελέητους εκβιασμούς σε βάρος των συναδέλφων στη σχολική καθαριότητα, απαιτώντας να αναλάβουν αμισθί το έργο του καθαρισμού εκλογικών τμημάτων (δεν είναι αίθουσες διδασκαλίας τις ημερομηνίες αυτές) με τεράστιο φόρτο εργασίας και όγκο σκουπιδιών, διαφορετικά θα τις απολύσουν».

Καλού. τα σωματεία των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα να παρέμβουν δυναμικά και άμεσα, ζητώντας από τα μέλη τους «να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.