Κεραμέως: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία

Οι Πανελλαδικές 2020 θα γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ακόμη κι αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο, σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η προσπάθεια όλων στο υπουργείο είναι να μην γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. «Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσικής του τάξη.

Τέλος, πρόσθεσε ότι όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, όλα εξαρτώνται από τις οδηγίες που θα δώσουν οι ειδικοί για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.