Κέρδη πάνω από 5 εκατ. έβγαλαν οι 4 συλληφθέντες με τα 200 κιλά κοκαΐνης – Ο Αλβανός «εγκέφαλος» και ο Έλληνας με το «πλούσιο» παρελθόν

Τρεις Αλβανοί και ένας Έλληνας συνελήφθησαν για τα πάνω από 200 κιλά κοκαΐνης, που έκρυβε φορτίο με γαρίδες, το οποίο εντοπίστηκε σε κοντέϊνερ στον Πειραιά, με προέλευση τη Λατινική Αμερική (Κολομβία).

Σε βάρος του 48χρονου Αλβανού συλληφθέντα, που ήταν και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, βγάζοντας παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON. Την ίδια ώρα, ο 64χρονος Έλληνας συλληφθείς είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Ο ρόλος των τεσσάρων
-48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,

-36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,

-64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και

-54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Τα ευρήματα
Για τον τερματισμό της δράσης τους, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 22/05/2024, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση -180- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -210- κιλών και -300- γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,

ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,

τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,

πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,

-37- φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,

ζυγαριά,

-2- μοτοσικλέτες,

-17- συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

κάρτα μνήμης (συσκευή usb),

-3- ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),

σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και

πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση έτερων μελών της.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.