Κικίλιας: Είμαστε το καλύτερο δυνατό παράδειγμα ως χώρα

Τις καλές επιδόσεις της χώρας μας στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού αλλά και τη μερική χαλάρωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σχολίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Κάνοντας μια αναδρομή στην υγειονομική κρίση της πανδημίας και ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του υπουργείου, ο κ.Κικίλιας υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή «η χώρα έχει ανάγκη τον τουρισμό. Και οικονομικά και κοινωνικά και ψυχολογικά. Βλέπουμε όμως ότι τα κρούσματα αυξάνονται και σε γειτονικές χώρες και παγκοσμίως. Είμαστε το καλύτερο δυνατό παράδειγμα ως χώρα, πρέπει να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια όλοι μαζί να το προασπίσουμε».

Και συνέχισε καλώντας μας να κοιτάξουμε γύρω μας όπου «βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να χάνονται παγκοσμίως, από έναν ιό που είναι πολύ ύπουλος, επωάζει ασυμπτωματικά, εντός 14 ημερών ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα, είναι μεταδοτικός, έχει peak και εξάρσεις τους μήνες που ευδοκιμούν γενικά οι ιοί, οι κορωνοϊοί, ο ιός της γρίπης κλπ., τους δύσκολους μήνες του χειμώνα».

«Βλέπουμε όμως ότι έχει εξάρσεις και το καλοκαίρι και δημιουργεί ενδεχομένως παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν στο μέλλον για τον ανθρώπινο οργανισμό, τις οποίες ακόμα η επιστημονική κοινότητα, λόγω του συντόμου χρονικού διαστήματος, δεν έχει μπορέσει να χαρτογραφήσει» πρόσθεσε καταλήγοντας πως «είναι μια πολύ κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση την οποία όλοι πρέπει να λάβουμε σοβαρά και να ακούμε τους επιστήμονες, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε αυτή την προσπάθεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.