KKE: Οι πολίτες να συνεχίσουν να αντιστέκονται στα ψεύτικα διλήμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυσή του χαιρετίζει το ΚΚΕ, ειδικά τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο κόμμα.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των Αυτοδικοικητικών, δηλώνει πως θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους-περιφέρειες και στην ευρωβουλή, «για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να αντιστέκονται «στα ψεύτικα διλήμματα “σταθεροποίηση και ανάκαμψη” ή “αποσταθεροποίηση και περιπέτειες”, “πίσω-μπροστά”, στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τον λαό. Όλα αυτά θα ενισχυθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα τέλη Ιουνίου. Παραμένει πιο επιτακτική σήμερα η ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές για να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους» σημειώνει.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται για να παίξουν τον ρόλο είτε του αναχώματος, είτε του συμπληρώματος στην αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση.

Καταγράφεται μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, στον Περισσό.

Όπως επισημαίνουν επιπλέον, «ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του επέτρεψε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι για το προηγούμενο αντιλαϊκό τους έργο. Στην ουσία τους έδωσε συγχωροχάρτι με την όλη πρακτική του».

Ενόψει του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΚΚΕ τονίζει ότι θα δώσει τη μάχη του δεύτερου γύρου στους πέντε δήμους όπου είχε την πλειοψηφία την προηγούμενη πενταετία, σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία. «Στους υπόλοιπους δήμους και τις περιφέρειες όπου δεν είμαστε στο δεύτερο γύρο κι έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν» αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στο τέλος Ιούνη. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα…» υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.