Koρονοϊός: Έρχεται παράταση lockdown μετά τις 7 Ιανουαρίου – Προβληματισμός για Αττική

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως ολοκληρωτική άρση του lockdown δεν μπορεί να γίνει αν δεν πέσουν σημαντικά τα κρούσματα του κορονοϊού
Την παράταση του lockdown που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και σχεδόν δύο μήνες εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο και τα κρούσματα του κορονοϊού δεν σημειώνουν την επιθυμητή πτώση παρά το μεγάλο διάστημα των περιορισμών, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την Αττική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ΤV και της Σοφίας Φασουλάκη, το μήνυμα που στέλνουν οι ειδικοί είναι ξεκάθαρο. Όσο οι ΜΕΘ τελούν κάτω από ασφυκτική πίεση, δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωτική άρση του lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων θα συνεχίζεται.

Ως εκ τούτου, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα αργήσουμε να δούμε άρση των περιορισμών. Τα βήματα για το άνοιγμα της χώρας θα γίνουν ένα ένα, ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί, προτεραιότητα έχουν τα σχολεία και έπειτα το λιανεμπόριο. Το άνοιγμα της εστίασης θα έρθει τελευταίο, αν και εφόσον τα στοιχεία αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ανεβάσουν ρολά το Φλεβάρη ή το Μάρτιο, ενώ το άνοιγμα των σχολείων -που θα γίνει πρώτο- θα κρίνει πολλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.