Κουμουτσάκος: Η Ε.Ε. να δείξει επί τόπου περισσότερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό

«Είμαστε ευγνώμονες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πόρους που μας στέλνει για την κατασκευή των κέντρων, αλλά δεν είναι μόνον αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε περισσότερη αλληλεγγύη επί τόπου» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως σημειώνει, «πρέπει αυτό το βάρος που πλήττει τις χώρες της πρώτης γραμμής να κατανέμεται με ισότιμο τρόπο σε όλα τα μέλη της Ένωσης. Ελπίζω το αίτημα αυτό να εισακουσθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύντομα».

Για τα νέα ελεγχόμενα κέντρα στα νησιά, ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει πως «δε θα κατασκευάσουμε φυλακές» κι εξηγεί πως πρόκειται για κλειστά κέντρα όπου θα γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο και σε εκείνους που πρέπει να κατευθυνθούν εκτός Ελλάδας.

Σε ερώτηση για πιθανές νέες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές λόγω καλών καιρικών συνθηκών, απαντά πως «προετοιμαζόμαστε», αφού οι μέρες με καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν πάντα την αύξησή τους.

Για το πλωτό φράγμα, τέλος, επισημαίνει πως είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, «που θα δοκιμάσουμε κοντά στην Αθήνα, για να αξιολογήσουμε εάν θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.