Κυβερνητική απάντηση σε Κελέτση: Έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, όχι για τα ομόφυλα

Κυβερνητική απάντηση σε Κελέτση: Έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, όχι για τα ομόφυλα
Φωτ.: Eurokinissi
Τι αναφέρει το Μαξίμου για την ανάρτησή του μετά τον ανασχηματισμό

Την άμεση απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η αιχμηρή ανάρτηση του Σταύρου Κελέτση σχετικά με την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναφέρθηκε: O κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα

Νωρίτερα στη μη ψήφιση από πλευράς του του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια απέδωσε την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα ο Σταύρος Κελέτσης.

Σε σχετική ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εύχεται επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, αλλά υποστηρίζει ότι η αντικατάστασή του στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλεται στην ανωτέρω απόφαση.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο.

Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.