Λινού: «Ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία – Θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων»

Η Αθηνά Λινού έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερμετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ των μαθητών εκτιμώντας ότι εάν δεν ανασχεθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε 3 με 4 εβδομάδες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε μια τάξη, θα κολλήσουν όλοι οι μαθητές.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία και επεσήμανε ότι το μείζον θέμα είναι η πρόβλεψη να κλείνει ένα τμήμα όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο του 50+1, θα έχουν πραγματικά νοσήσει πάνω από το 80% των μαθητών στην τάξη.

Η Αθηνά Λινού επέκρινε και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα self test στους μαθητές, επισημαίνοντας ότι δεν είναι άμεσος.

Από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα κρούσμα κορονοϊού, εξήγησε, μέχρι να εξεταστούν οι υπόλοιποι μαθητές μεσολαβεί χρόνος και τα παιδιά συνεχίζουν να μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Όπως σημείωσε σε άλλες χώρες τα τεστ στους μαθητές γίνονται ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες έτσι ώστε όταν εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορονοϊού η ιχνηλάτηση να είναι άμεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.