Mαρτυρία επιχειρηματία για τους εφοριακούς-«Δώσε μας 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου»

Νέα στοιχεία για τη ΔΟΥ Χαλκίδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την αποκαλυπτική μαρτυρία του επιχειρηματία, ο οποίος έπεσε θύμα των εφοριακών – εκβιαστών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον επιχειρηματία προτάθηκε να καταβάλει το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ προκειμένου οι εφοριακοί να μην προβούν σε συνεχείς και διεξοδικούς φορολογικούς ελέγχους.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως «διατηρώ καταστήματα στην περιοχή της Χαλκίδας. Όλες οι επιχειρήσεις μου και τα καταστήματα μου είναι νόμιμα φορολογικά, ποτέ δεν μου επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο και ποτέ δεν χρωστούσα. Η εφορία Χαλκίδας από το 2021 και μετά ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα ενώ με ενημέρωσαν ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου. Την περασμένη Πέμπτη 16/05, δέχθηκα τηλέφωνο από την υπάλληλο ΔΟΥ Χαλκίδας και με ενημέρωσε ότι πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος χωρίς να μου έχει βεβαιωθεί κάποια παράβαση. Εγώ της είπα ότι την επόμενη μέρα, θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά. Την Παρασκευή πήγα στην εφορία στο γραφείο της […] και ήταν και η […] εκεί. Φώναξαν και ήρθε και ο […] ο οποίος με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία».

Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «η […] μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου. Μου είπαν ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους. Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα πήγα στο μαγαζί πήρα τα λεφτά και ξαναγύρισα να τα δώσω. Χθες 20/05 με κάλεσε πάλι η […] στο κινητό και μου ζήτησε τα υπόλοιπα 10.000 ως υπόλοιπο και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Πήγα ξανά στο γραφείο της […] και της έδωσα έναν φάκελο με 10.000 ευρώ».




Οι διάλογοι-φωτιά που καίνε τα μέλη του κυκλώματος
Σε μία από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, αναφέρονται μεταξύ άλλων πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ κι ότι «Α, έχει λεφτουδάκια».

Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…
Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Διευθύντρια: 75
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Διευθύντρια: Ναι, έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.
Η επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων και οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τρίτης 21/5.

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται και ο πολυδάπανος τρόπος ζωής του υποδιευθυντή της ΔΟΥ, ο οποίος έκανε ακριβές αγορές και ακριβά ταξίδια που δε συμβάδιζαν με τον μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου και μάλιστα τόσο η «εγκέφαλος» όσο και άλλα μέλη του κυκλώματος είχαν αρχίσει να φοβούνται ότι θα γίνουν αντιληπτοί από τις δικές τους κραυγαλέες σπατάλες:

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες, ο υποδιευθυντής τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
Υπάλληλος ΔΟΥ: Σικάγο πήγε;
Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι
Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ
Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι
Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ
Διευθύντρια ΔΟΥ: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
Υπάλληλος ΔΟΥ: Πω και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δώσε του. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Σε ορισμένες επικοινωνίες μάλιστα η προϊσταμένη εμφανίζεται να σχολιάζει την… πλούσια ζωή που κάνει συνεργός της.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ:Δε μου λες ο… τι δουλειά έχει στο Σικάγο;
ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:Σικάγο πήγε;
ΠΡOΪΣΤΑΜΕΝΗ: Ναι.
ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:Εσύ να δεις κι εγώ.
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ:Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.
MEΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Πω… και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Xίλια δώσ’ του και βάστα το χιλιάρικο.




Βαρύ το κατηγορητήριο
Και τα επτά μέλη του κυκλώματος είναι αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Τα μέλη της σπείρας είναι η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο 52χρονος υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι, μια ακόμη 56χρονη που λειτουργούσε ως διεκπαιρεώτρια και ένας 62χρονος λογιστής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας εφοριακός, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

«Υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”»
«Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”», ανέφερε ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της εφόρου και ενός ακόμα στελέχους της εφορίας της Χαλκίδας που κατηγορούνται από την Αρχές.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, μιλώντας στο MEGA, μετέφερε τα όσα αναφέρουν οι εντολείς του: «Σήμερα αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», ενώ τόνισε: «Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι και αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους».

Ο δικηγόρος εστίασε στις κατηγορίες των εντολέων του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δίωξη είναι ιδιαίτερα βαρύτατη κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσό. Έχει να κάνει με το αν παρενέβη τα καθήκοντά της στην υπηρεσία δωροδοκούμενη. Αυτό είναι κακούργημα κι αντιμετωπίζουμε παραπάνω του ενός. Έχουμε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διακεκριμένη περίπτωση δωροληψίας και την εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος».

Η θέση των εντολέων του κ. Τάρτη όσον αφορά τα κακουργήματα που τους βαραίνουν είναι: «Αρνούνται απολύτως ότι ουδέποτε εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα».




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.