Με χειροπέδες και… σόου στην Ελλάδα ο Λαγός- Ήθελε Κορυδαλλό πάει απευθείας Δομοκό

Ο Γιάννης Λαγός μπορεί να το… έσκασε μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να κρύφτηκε πίσω από την ασυλία που του έδινε η ιδιότητα του ως ευρωβουλευτής, αλλά πλέον βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και θα οδηγηθεί απευθείας στις φυλακές Δομοκού μαζί με τους άλλους Χρυσαυγίτες, ως καταδικασμένο μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Το αεροπλάνο από τις Βρυξέλλες στο οποίο επέβαινε ο Γιάννης Λαγός προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 15:20 το μεσημέρι του Σαββάτου (15.05.2021). Για τη μεταγωγή του στο Εφετείο στήθηκε… επιχείρηση, αφού τον παρέλαβε βανάκι της αστυνομίας με πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ, ενώ συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», φώναξε για να κάνει το… σόου του ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης καθώς έβγαινε από την αστυνομική κλούβα.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών. Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε υπό την εποπτεία του την περιφέρεια Πειραιά και φρόντιζε για την ασφάλεια του νυν κρατούμενου αρχηγού της οργάνωσης συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από την απόφαση να αρθεί η ασυλία του.

Ήθελε Κορυδαλλό πάει απευθείας Δομοκό
Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, όπου οδηγήθηκε, ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής περίμεναν στο Εφετείο οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους υπέβαλε αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θα θέσουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μόνο που όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Εφετείο, αποφασίστηκε ο Γιάννης Λαγός να οδηγηθεί κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς ο αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Λαγού έξω από το Εφετείο. Την ίδια στιγμή δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναζαν: «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Γιάννης Λαγός: Έργα και… ημέρες στη Χρυσή Αυγή
Ο Γιάννης Λαγός ήταν ο αρχηγός στις περιοχές που έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους Αλιεργάτες αλλά και η επίθεση σε βάρος ων μελών του ΠΑΜΕ. Το Πέραμα, η Νίκαια, το Κερατσίνι και οι γύρω περιοχές είναι ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε το 1972 ο μετέπειτα βουλευτής Β΄ Πειραιά. Οι Τοπικές Νίκαιας και Περάματος σε αυτόν “έδιναν λόγο” ενώ ειδικά η οργάνωση της Νίκαιας ήταν εκείνη που δεχόταν επαίνους από τους κορυφαίους της Χρυσής Αυγής για την δράση της.

Τα δεκάδες στοιχεία, μηνύματα, βίντεο και άλλα που εξετάστηκαν στην δίκη φαίνεται πως δεν άφησαν καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι ο Λαγός είχε σημαντική εμπλοκή στις τρεις ενέργειες που έκαναν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ουσιαστικά πως κανένα κατώτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό αν δεν είχε εξασφαλίσει την συναίνεση των ιεραρχικά ανώτερων του. ‘Αλλωστε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας αλλά και άλλοι μάρτυρες είπαν σαφώς στο δικαστήριο πως το “εντολή Λαγού” ήταν το απαραίτητο στοιχείο για όποια ενέργεια έπρεπε να κάνουν τα μέλη.

Ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, συνελήφθη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για τον αρχηγό και άλλα επιτελικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τέσσερις ημέρες μετά, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε μαζί με τον αρχηγό του, στις φυλακές Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε με όρους τον Μάρτιο του 2015 , ωστόσο τον Ιούλιο οδηγήθηκε ξανά στην φυλακή λόγω παραβίασης περιοριστικών μέτρων όπου και παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο του 2015 οπότε και αποφυλακίστηκε.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή οκτώ μηνών ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε γίνει στον χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013. Μαζί του καταδικάστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και ο νυν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος που εκτίει ποινή 6 ετών ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.