Με μάσκα και χωρίς λιτανείες ο φετινός Δεκαπενταύγουστος

Στις Εκκλησίες συρρέουν από το πρωί χιλιάδες πιστοί ανά την Ελλάδα, προκειμένου να γιορτάσουν το Πάσχα του Καλοκαιριού, δηλαδή την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου λαμβάνει χώρα υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων προστασίας.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, έχει αποφασίσει την απαγόρευση των λιτανειών, ενώ έχει καλέσει τους πιστούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν τα αναγκαία μέτρα (σ.σ. τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα προεξάρχει σήμερα της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, η οποία θα τελεστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στις 7.30 του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. της Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης, στην Αθήνα (Αιόλου 60).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τελείται Θεία Λειτουργία και στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα. Την πανηγυρική λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου θα τελέσουν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Ζάμπιας Ιωάννης.

Το ιστορικό μοναστήρι άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες, έπειτα από πέντε χρόνια εργασιών αναστήλωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.