Με όνομα βρέφους που πέθανε το 1991 η κατάσκοπος

Η σύλληψη μιας Ρωσίδας «illegal» στη Σλοβενία, μια πληροφορία για τη διπλή ζωή της «Μαρίας Τσάλλα» και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όνομα οδηγεί σε ένα μωρό που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991 και πέθανε αμέσως, ξεσκέπασε τη δραση της Ιρίνας Αλεξάντροβνα Σμίρεβα -της Ρωσίδας κατασκόπου, που στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε στη Μόσχα, για να ζει με κλεμμένη ταυτότητα μια διπλή ζωή.

Από τη μία, μια απλή καθημερινή κοπέλα της διπλανής πόρτας, που δεν τραβά πάνω της τα περίεργα βλέμματα και από την άλλη, με την κάλυψη που της παρέχει η νέα της ζωή, να αναπτύσσει κατασκοπευτική δραστηριότητα σε βάρος της χώρας μας. Η 35χρονη Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ή η 33χρονη, σύμφωνα με τα νόμιμα χαρτιά, Ελληνίδα φωτογράφος «Μαρία Τσάλλα», κατάφερε για πέντε χρόνια να τρυπώσει στην ελληνική κοινωνία και να αποτελεί κομμάτι αυτής.

Με πρόσχημα, δε, τη φωτογραφική της ιδιότητα, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι που, τον περασμένο Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας της, την απέσυραν άρον-άρον, καθώς είχαν πληροφόρηση ότι ειχε ταυτοποιηθεί από την ΕΥΠ και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή της.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΥΠ, περίμεναν δύο μήνες μήπως επιστρέψει από τη Μόσχα η Ιρίνα, μέχρι που πλησίασαν τον επί δύο χρόνια σύντροφό της στην Ελλάδα και την υπάλληλό της στο κατάστημα «Galazio» του Παγκρατίου, για να διαπιστώσουν ότι, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν θα επιστρέψει στη χώρα μας.

Έτσι, προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους και δημοσιοποίησαν την υπόθεση, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δράση της.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.